Aristoleo Awards 2017 - Χρυσό και Ασημένιο βραβείο

1Μια μεγαλη διπλη τιμητικη βραβευση για τους βιολογικους  ελαιωνες Σακελλαροπουλου στα ARISTOLEO AWARDS 2017,για την υψηλοτερη περιεκτικοτητα υγειοπροστατευτικων συστατικων στις επιτραπεζιες ελιες μας παγκοσμιως.

Τα ARISTOLEO Awards  2017 ειναι ενας διεθνης διαγωνισμος διαφορετικος απο ολους τους υπολοιπους ,γιατι δεν επικεντρωνεται στα γευστικα χαρακτηριστικα κυριως αλλα στα υψηλα ευεργετικα συστατικαπου εχουν οι επιτραπεζιες ελιες για την ανθρωπινη υγεια.

Τα υγειοπροστατευτικα αυτα συστατικα ειναι πλεον μετρησιμα με την μεθοδο του Μαγνητικου Πηρυνικου Συντονισμου ( NMR ) και εχουν αναπτυχθει απο Ελληνες επιστημονες στην Φαρμακευτικη σχολη του Εθνικου και Καποδιστριακου Πανεπιστημιου Αθηνων, σε συνεργασια με πανεπιστημιακα τμηματα του εξωτερικου.

Η μεθοδος NMR εχει αναπτυχθει απο τον καθηγητη κο Μαγιατη Προκοπη,την καθηγητρια κα Μελλιου Ελενη καθως και ολη την ερευνητικη ομαδα τους στο ΕΚΠΑ.

Τα ευεργετικα αυτα συστατικα που αφορουν τις επιτραπεζιες ελιες ονομαζονται φαινολες με κυριαρχες την Υδροξυτυροσολη και την Τυροσολη .

Οι φαινολες αυτες ειναι πανισχυρα μικροσυστατικα που ανηκουν στα φυσικα αντιοξειδωτικα, διαθετουν σημαντικη βιολογικη δραση και τους εχουν αποδοθεαντιφλεγμονωδεις ,αντιοξειδωτικες ,καρδιοπροστατευτικες και νευροπροστατευτικες ιδιοτητες.

Παραλληλα εχει μπει σε εφαρμογη ο Ευρωπαικος Κανονισμος 432 / 2012 οπου τα συστατικα αυτα οταν περιεχονται απο ενα ποσοστο και πανω ( οριο ) ,μπορουν τα προιοντα αυτα να φερουν ισχυρισμο υγειας (Health claim) με σαφεις ενδειξεις υγειοπροστατευτικοτητας.

Το ημερησιο οριο του Ευρωπαικου κανονισμου ειναι > 5mg Υδροξυτυροσολης και Τυροσολης.

Ο διεθνης διαγωνισμος ARISTOLEO Awards  2017 βασιζεται στις υψηλοτερες τιμες που θα λαβει το καθε δειγμα επιτραπεζιας ελιας στην συνολική ποσοτητα φαινολικών ενώσεων όπως μετρήθηκε από τη μέθοδοNMR .Ολοκληρωθηκε στις 17 Μαρτιου 2017 και τα αποτελεσματα ειναι εκπληκτικα για τους βιολογικους ελαιωνες Σακελλαροπουλου ,με μια διπλη μεγαλη βραβευση για τις επιτραπεζιες ελιες μας ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ ποικιλιας καλαμων.

ΟVER ALL - GOLD Medal - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ ποικιλιας καλαμων 2020 μg / g
Συνολικη υδροξυτυροσόλη και τυροσολη απο ολες τις ποικιλιες ελιων

SILVER Medal - ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ ποικιλιας καλαμων 1260 μg / g
Συνολικη υδροξυτυροσόλη απο ολες τις ποικιλιες ελιων

Αποτελει ιδιαιτερη χαρα και τιμη η διπλη αυτη βραβευση γιατι δικαιωνει την προσπαθεια μας επι 24 χρονια στην παραγωγη εξειδικευμενων βιολογικων προιοντων, που εκτος απο τις πολλες βραβευσεις παγκοσμιως για τα γευστικα χαρακτηριστικα τους, βραβευονται πλεον και για τα υγειοπροστατευτικα συστατικα τους, μαλιστα με την υψηλοτερη περιεκτικοτητα απο ολες τις επιτραπεζιες ελιες παγκοσμιως.

Βασει των αναλυσεων με την μεθοδο ΝΜR, μαζι με την βραβευση ,προκυπτει οτι  η ημερησια καταναλωση μολις 5 επιτραπεζιων ελιων μας, υπερβαινει κατα πολυ  το οριο που θετει ο Ευρωπαικος Κανονισμoς και κατα συνεπεια βοηθουν την ανθρωπινη υγεια.