HARVARD - Σχολή Δημόσιας Υγείας - Συμμετοχή βιολογικών ελαιολάδων Σακελλαρόπουλου στην επιστημονική έρευνα "FEEDING AMERICA'S BRAVEST"


HARVARD 8HARVARD Σχολή Δημόσιας Υγείας - Συμμετοχή βιολογικών ελαιόλαδων Σακελλαρόπουλου στην επιστημονική έρευνα "FEEDING AMERICA'S BRAVEST".

Μεγαλη τιμή μας....

HARVARD Σχολή Δημόσιας Υγείας ΗΠΑ 24/01/2018.

Τα βιολογικά ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, μεσω της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου HARVARD της Αμερικής,συμμετέχουν στην Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής, που διενεργεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας ,για 3 χρόνια ,σε 44 Πυροσβεστικούς σταθμούς του IFD (Indianapolis Fire Department) και σε επιλεγμένες ομάδες πυροσβεστών.

Ο αριθμός των εθελοντών πυροσβεστών που μετέχουν στην μελέτη αγγίζει τους 1000 εθελοντές και η μελέτη εχει την ονομασία "FEEDING AMERICA'S BRAVEST".

Περισσότεροι απο ένας στους τρείς πυροσβέστες στις Η.Π.Α. είναι παχύσαρκοι και οι καρδιακές προσβολές είναι η υπ'αριθμόν ένα αιτία θανάτου στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, με μεγάλη διαφορά μάλιστα συγκρινόμενη με τα εγκαύματα και τα επικινδυνα αέρια που περιλαμβάνονται στον καπνό της φωτιάς.

Σκοπός της όλης μελέτης είναι να αποδείξει οτι αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες, με επιστημονικά αποδεδειγμένο τρόπο, σε ομάδες ανθρώπων που έχουν υψηλό κίνδυνο ασθενειών και κυρίως καρδιακών προσβολών κατά την εκτέλεση της εργασίας τους ,οπως οι πυροσβέστες,ο κίνδυνος αυτός μειώνεται σε εξαιρετικά υψηλά και ιδιαίτερα αξιοσημείωτα ποσοστά.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, η συμμετοχή των ελαιολάδων τους στην εν λόγω μελέτη του HARVARD School of Public Health.

Εύχομαι με την ολοκλήρωση της πολυ σημαντικης ερευνας απο την Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου HARVARD της Αμερικής, τα βιολογικά ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου,να έχουν συμβάλει εστω και στο ελαχιστο ,σε ένα ακόμα βήμα για την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.