Περιγραφή: Οι εξειδικευμένες επιτραπέζιες ελιές Καλαμών «Plus Health Kalamata Olives» ανήκουν στη νέα καινοτόμο σειρά ελιών με τον κατοχυρωμένο τίτλο “Plus Health Olives”.
Προέρχονται από μεμονωμένα τμήματα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συλλέγονται συγκεκριμένη εποχή με αποκλειστικά χειροποίητη συλλογή, είναι απολύτως φυσικής ζύμωσης, χωρίς παστερίωση και δεν επιδέχονται χημική ή θερμική επεξεργασία.
Παρουσιάζουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα συνολικών φαινολών, που υπερβαίνει κατά πολύ την περιεκτικότητα του μέσου όρου των επιτραπέζιων ελιών, έως και 800 %.
Συμμετέχουν σε κλινικές έρευνες και μελέτες για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, στο Ιπποκράτειο ΓΝΑ και στο 401 ΓΣΝΑ, μαζί με την Ερευνητική Ομάδα Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακογονιδιωματικής του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.
Από τον Απρίλιο του 2023 εξελίσσεται η μετατροπή τους υπό την μορφή σκόνης σε κάψουλα, με διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ, για την παραγωγή συμπληρώματος διατροφής για τη χοληστερόλη και τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.
Περιγραφή: Οι εξειδικευμένες επιτραπέζιες πράσινες ελιές «Plus Health Green Olives» ανήκουν στη νέα καινοτόμο σειρά ελιών με τον κατοχυρωμένο τίτλο “Plus Health Olives”.
Η μεγάλη ιδιαιτερότητα τους έγκειται στο ότι προέρχονται από μεμονωμένα τμήματα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συλλέγονται συγκεκριμένη εποχή με χειροποίητη συλλογή αποκλειστικά, είναι απολύτως φυσικής ζύμωσης, χωρίς παστερίωση και δεν επιδέχονται καμία χημική ή θερμική επεξεργασία.
Παρουσιάζουν μια εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα συνολικών φαινολών, που υπερβαίνει κατά πολύ την περιεκτικότητα του μέσου όρου των επιτραπέζιων ελιών, έως και 570 %, φτάνοντας τα 2.150 mg/Kg, εκ των οποίων 1620 mg/Kg υδροξυτυροσόλης και 530 mg/Kg τυροσόλης.
Τα επίπεδα της τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης στις «Plus Health Green Olives» είναι ανώτερα του μέσου όρου των εμπορικών δειγμάτων ελιών (134 και 244 mg / Kg αντίστοιχα) που συμπεριελήφθησαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δημοσιεύθηκε στο J. Agric. Food Chem. 2010, 58, 46–50, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τυροσόλη και η υδροξυτυροσόλη είναι ουσίες στις οποίες έχουν αποδοθεί αντιοξειδωτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.