Ο παραγωγός του καλύτερου ελαιόλαδου του κόσμου μιλάει στο SBS Greek

Παγκόσμια πρωτιά για το Ελληνικό ελαιόλαδο για δεύτερη χρονιά, ο παραγωγός του, Γιώργος Σακελλαρόπουλος, μιλάει στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας SBS.

της Έμμας Παπαεμμανουήλ

Το κορυφαίο ελαιόλαδο στον κόσμο, στην κατηγορία Best Condimento Olive Oil αναδείχθηκε για δεύτερη χρονιά το ελληνικό και μάλιστα εκείνο της Λακωνίας.

Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο τερμάτισε στην πρώτη θέση του World Ranking Evoo (WREVOO), συναγωνιζόμενο με 12.092 δείγματα ελαιόλαδων από όλο τον κόσμο.

Παρθένα ελαιόλαδα που προερχόμενα από 34 χώρες ελαιοπαραγωγούς διαγωνίστηκαν, για την ανάδειξη του καλύτερου του κόσμου, για γεύση αλλά και την ποιότητα τους.

Η τελική κατάταξη δημοσιεύθηκε από τη Διεθνή Ένωση Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών, κατατάσσοντας όλα τα ελαιόλαδα που έχουν διακριθεί σε αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς τυφλής γευσιγνωσίας, κατά την διάρκεια του 2019.

«Είναι τεράστια τιμή για εμάς να βλέπουμε τα ελαιοπροϊόντα μας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια προς την επίτευξη της αναγνωρισμένης, πλέον, ποιότητας τους» καθώς όπως ανέφερε «με αυτόν τον τρόπο προβάλλουμε την χώρα μας, την Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας SBS, ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, οι ελαιώνες του οποίου διακρίθηκαν παγκοσμίως για το ελαιόλαδό τους.

Ακούστε περισσότερα πατώντας την κεντρική φωτογραφία.
 

Πηγή: sbs.com.au