Εξερευνώντας τα πιο μοναδικά αρωματικά ελαιόλαδα στον κόσμο

intro mykonos olive oil tasting flavored

Δημιουργήσαμε αυτήν τη στήλη για να μοιραστούμε μαζί σας όλα τα καταπληκτικά προϊόντα που δοκιμάζουμε και κάνουν τον κόσμο μας ένα πιο νόστιμο μέρος! Πριν από μερικές εβδομάδες δοκιμάσαμε τα μοναδικά αρωματικά ελαιόλαδα της εταιρείας Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου. Γιατί είναι μοναδικά; Διότι δεν αποτελούνται από μόνο μια γεύση π.χ.  λεμόνι ή πορτοκάλι ή ρίγανη, όπως τα περισσότερα αρωματικά ελαιόλαδα στην αγορά. Αποτελούνται από ένα μείγμα συστατικών που δημιουργούν σε κάθε ένα από αυτά ένα πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων και γεύσεων, ιδανικά για απεριόριστους γαστρονομικούς συνδυασμούς. Αυτά τα αρωματικά ελαιόλαδα προσφέρουν ένα ταξίδι στα αρώματα της φύσης που δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει εύκολα.

Ας τα γνωρίσουμε!

enigma flavored evooEnigma

 

Αυτό το αρωματικό ελαιόλαδο είναι μοναδικό στον κόσμο και είναι περιορισμένης παραγωγής. Αποτελείται από ελιές, μήλο, καρύδια, κανέλα, μέλι, φασκόμηλο και λεμόνι. Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικά αρωματισμένο ελαιόλαδο με ανώτερη γεύση, κορυφαία ποιότητα, λεπτή ισορροπία και χαρακτηριστικά αρώματα που έχει βραβευτεί πολλές φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου με το κορυφαίο βραβείο να είναι το Χρυσό Μετάλλιο για καινοτόμο προϊόν το 2014, τον πρώτο χρόνο που κυκλοφόρησε. Είναι ένα ελαιόλαδο ιδανικό για τη δημιουργία γαστρονομικών θησαυρών που θα εκπλήξουν τους φίλους και την οικογένειά σας. Συνδυάζεται τέλεια με μοσχάρι ή χοιρινό, αλλά προσωπικά μου αρέσει πολύ να φτιάχνω επιδόρπια και πρωινό με αυτό. Ραντίστε με αυτό  το χυλό βρώμης στον οποίο έχετε προσθέσει μήλο, ξηρούς καρπούς και κανέλα και θα εκπλαγείτε!



majestic flavored evoo

Majestic

 

Η μοναδικότητα του Majestic EVOO έγκειται στον συνδυασμό τριών ποικιλιών ελιάς (Κορωνέικη, Καλαμάτα, Κουτσορολία) που έχουν απόλυτη ισορροπία και αρμονία στη γεύση, με φυσική έκθλιψη λεμονόχορτου και εστραγκόν. Το Majestic διατίθεται σε περιορισμένη παραγωγή και είναι ο απόλυτος συνδυασμός μαγειρικής και ελαιολάδου, καθώς μπορεί να προστεθεί στην πλειονότητα των πιάτων για να ενισχύσει και να προσφέρει υπέροχη γεύση. Μου αρέσει να συνδυάζω το Magestic με γαρίδες, ψάρια και θαλασσινά γενικότερα.



syllektkon flavored evoo

Syllektikon

 

Το Syllektikon (περιορισμένη έκδοση) προέρχεται από άγουρες ελιές ποικιλίας Κορωνέϊκης, φρέσκα πορτοκάλια, λεμόνια και άγριο θυμάρι. Αυτό το αρωματισμένο ελαιόλαδο μπορεί να συμπληρώσει και να δώσει χαρακτήρα σε ένα απλό πιάτο, όπως και σε κάθε γαστρονομική δημιουργία, με τη λεπτή παρουσία άγουρου ελαιολάδου, εσπεριδοειδών και θυμαριού. Το Syllektikon συνδυάζεται τέλεια με σαλάτες, κόκκινα και λευκά κρέατα, ψάρια και επιδόρπια. Αγαπώ να ρίχνω μερικές σταγόνες στο πράσινο χυμό λαχανικών μου για να ενισχύσω τη γεύση και να προσφέρω στο σώμα μου περισσότερα αντιοξειδωτικά. Για μένα αυτός είναι το τέλειο ενισχυτικό του ανοσοποιητικού μου συστήματος!




gemstone flavored evoo

Gemstone

 

Το Gemstone είναι ένας συνδυασμός τριών ποικιλιών ελιάς (Κορωνέικη, Αθηνοελία, Καλαμών) με φυσική έκθίψη τζίντζερ, μοσχολέμο και βασιλικό. Το Gemstone Flavored Blend είναι μια μοναδική γευστική εμπειρία και ένας πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός ιδανικός για προσθήκη σε μια πληθώρα πιάτων για την ενίσχυση της γεύσης τους. Το Gemstone κατέλαβε την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία αρωματικών ελαιολάδων από το διεθνές σύστημα κατάταξης EVOOWR για το 2019. Συνδυάζεται τέλεια με κοτόπουλο, κρέας και ψάρι και είναι υπέροχο επίσης με ζυμαρικά. Έσταξα μερικές σταγόνες πάνω σε Δηλιανό αρνάκι πριν το βάλω στο φούρνο και τα αρώματα όλων αυτών των βοτάνων δημιούργησαν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

 

oleoastron flavored evoo olive oil gourmet premium organic

Oleastron

 

Το ελαιόλαδο Oleoastron είναι ένα καινοτόμο, γκουρμέ ελαιόλαδο με μοναδικά χαρακτηριστικά. Τα συστατικά του Oleoastron είναι οι ελιές ποικιλίας Κορωνέϊκης, η αντράκλα, οι σπόροι μάραθου, η δάφνη, η ρίγανη και το δεντρολίβανο. Το φυσικά αρωματισμένο Oleoastron είναι μια έμπνευση για γαστρονομικές δημιουργίες για κορυφαίους σεφ σε όλο τον κόσμο. Προσωπικά μου αρέσει να συνδυάζω τη γεύση των σπόρων μάραθου με κοτόπουλο, οπότε μαρινάρω τα παϊδάκια κοτόπουλου με το Oleastron πριν τα ψήσω στο μπάρμπεκιου! Συνδυάζεται επίσης υπέροχα με μια σούπα ή σαλάτα από φακές.

 

Τα πρόσωπα πίσω από αυτά τα ελαιόλαδα είναι ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος και ο γιος του Νίκος.  Ο Γιώργος, πρωτοπόρος παραγωγός ελαιολάδου από τη Λακωνία ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που εφάρμοσε βιολογική ελαιοκαλλιέργεια από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Το πάθος, η αγάπη, η αφοσίωση και η θέλησή του να δημιουργήσει προϊόντα υψηλής ποιότητας τον οδήγησαν να δημιουργήσει μια γκάμα προϊόντων φτιαγμένα με μοναδικές φυσικές φόρμουλες. Η γκάμα περιλαμβάνει 10 διαφορετικά ελαιόλαδα (συμπεριλαμβανομένων των αρωματικών), 11 διαφορετικούς τύπους επιτραπέζιων ελιών, φυσικά καλλυντικά και αποξηραμένα φύλλα ελιάς.

Τα αρωματικά ελαιόλαδα της εταιρείας Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου έχουν κερδίσει πολλά βραβεία στους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς στον κόσμο. Αυτά τα αρωματικά ελαιόλαδα είναι υψηλή γαστρονομία σε πέντε φιάλες. Είναι κατασκευασμένα από βιολογικό ελαιόλαδο, δεν περιέχουν τεχνητά αρώματα ή πρόσθετα, εσωκλείουν μια ποικιλία από αρώματα της φύσης και είναι ιδανικά για αμέτρητα παντρέματα με φαγητό εάν αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Εξάλλου, υπάρχει καλύτερο άρτυμα από το ελαιόλαδο, αρωματισμένο ή όχι ;!

Πηγή: mykonosoliveoiltasting.com