Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παρόντες στο Ευρωπαϊκό κάλεσμα υψηλής γαστρονομίας με τα Ελληνικά χρώματα στη Ντιζόν της Γαλλίας

CEUCO 2021 2022 Γαλλία Ντιζόν γαστρονομία σεφ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην πόλη Dijon της Γαλλίας στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022.

Η Διπλωματία της Ελληνικής Γαστρονομίας ήταν το σημείο αναφοράς στο συνέδριο με μεγάλη ποικιλία προϊόντων Ελλάδος, που δημιούργησαν οι Αρχιμάγειρες του ACROPOLIS Chef’s Club of Attica, και παρουσιάστηκε στο περίπτερο στο οποίο επισκέφθηκαν και δοκίμασαν πάνω από 600 σύνεδροι, επισκέπτες και καλεσμένοι της CEUCO όπως ελαιόλαδο, ελιές, σουβλάκι, τραχανά, φακές, ρεβίθια, φασόλια, γραβιέρες διάφορες, φέτα, κρασιά, χυλοπίτες, ρίγανη, πίτες, γλυκά κουταλιού, κλπ.

Στο συνέδριο της CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) ειπώθηκαν προβληματισμοί αλλά και απορίες περί των αυξήσεων στην παγκόσμια κλίμακα του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, αλλά και για την ποιότητα, την ποικιλία και την προώθηση του Γαστρονομικού και Οινικού Τουρισμού της Ευρώπης και ιδιαίτερα για την απλή βιολογική ανάγκη των τουριστών για το που θα γευματίσουν σωστά και ποιοτικά, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme.

Η ομιλία του Αντιπροέδρου της CEUCO και προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής, Acropolis Chef's Club of Attica, κ. Κωνσταντίνου Μουζάκη τοποθετήθηκε στο ότι οι βασικοί στόχοι για να μυηθεί στην κουλτούρα και στην παράδοση ο κάθε πολίτης της Ε.Ε. μέσα από τις γεύσεις της Ευρώπης, είναι η διατήρηση και προώθηση των ιστορικών, πολιτιστικών και ποιοτικών διαστάσεων της τοπικής γαστρονομίας ενθαρρύνοντας την οικονομική ανάπτυξη και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ελαιώνες Σακελλαρόπουλου βιολογικά ελαιόλαδο ελιά ποιότητα ΛακωνίαΗ Ελληνική Αποστολή, παρουσίασε την Ελληνική Κουζίνα μέσα από τα μοναδικά προϊόντα της. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ήταν παρόντες για τα Ελληνικά χρώματα σε όλο αυτό το Ευρωπαϊκό κάλεσμα υψηλής γαστρονομίας, με όλη την γκάμα των εξειδικευμένων βιολογικών και gourmet ελαιολάδων και επιτραπέζιων ελιών τους, τα οποία γεύτηκαν οι σύνεδροι, επισκέπτες και καλεσμένοι της CEUCO, ως αντιπροσωπευτικό δείγμα της Ελληνικής βιολογικής Ελαιοκομίας, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για την αυθεντικότητα και τους καινοτόμους συνδυασμούς τους.

Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο υπήρξαν τρεις (3) πολύ μεγάλες βραβεύσεις για τα Ελληνικά χρώματα, που έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης και είναι:

Chef Européen 2022 – Vassilis Mpekas – Grèce
Ο Βασίλης Μπέκας, ο αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανακηρύχτηκε ο καλύτερος σεφ της Ευρώπης για το 2022

École Professionnelle Européenne de Boucherie 2022 – MEAT PRO ACADEMY – Grèce
Η σχολή MEAT PRO ανακηρύχτηκε ως η καλύτερη σχολή κρεάτων στην Ευρώπη για το 2022

Restaurant Européen 2022 – Restaurant “T’ Aloni” – Grèce
Το εστιατόριο «Το Αλώνι» ανακηρύχτηκε το καλύτερο εστιατόριο της Ευρώπης για το 2022

Για την άρτια διεξαγωγή του 19ο Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO συνεργάστηκαν, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Στη πόλη Dijon παρευρέθηκαν και στήριξαν το συνέδριο η ελληνική αποστολή, αλλά και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού στον Πειραιά κα Ζαρακέλη.