Πινελιές - Gourmet Ελιές Καλαμών με Ούζο

ΠεριγραφήΟι ελιές gourmet Πινελιές, είναι ελιές με ούζο, υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας καινοτομίας, ποικιλίας Καλαμών, που συνοδεύονται από γλυκανισάτο ούζο, ξύδι και λεμόνι, Ελληνικό τσάι και γλυκό μαραθόσπορο.

Αποτελούν μια πρωτότυπη Ελληνική δημιουργία των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, σε ένα θαλασσινό «ταξίδι» γεύσεων και αναμνήσεων, που συνοδεύει με τα αρώματα του την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Για την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα τους, έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας. Τιμήθηκαν με βραβείο χρυσού αστεριού και στις τρείς συμμετοχές τους στα Great Taste Awards Λονδίνο, το 2015, το 2018 και το 2020.

 

Gourmet Ελιές Καλαμών Πινελιές 

Ελιές με ούζο

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από το 1992, στην Σπάρτη Λακωνίας, έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό single estate terroir με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

Ύστερα από προσπάθειες ετών με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε τις μοναδικές παγκοσμίως επιτραπέζιες ελιές «Πινελιές» gourmet.

πινελιές ελιές καλαμών με ούζο gourmet φυσικές ελληνικές premiumΑποτελεί μια ευφάνταστη gourmet δημιουργία, με ιδιαίτερη καινοτομία και πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας στην υλοποίηση της. Σκοπό έχει να μεταφέρει την Ελλάδα με ένα βάζο ελιές, σε όλο τον κόσμο, μέσα από το γαστρονομικό «πάντρεμα» δύο αμιγώς Ελληνικών γεύσεων, του γλυκανισάτου ούζου και της ντελικάτης ελιάς Καλαμών.

Οι ιδιαίτερες ελιές Πινελιές gourmet, είναι ελιές ποικιλίας Καλαμών υψηλής ποιότητας, με την συνοδεία ούζου, με αρωματικό ξύδι και λεμόνι, μαζί με δύο εξαίσια αρωματικά φυτά, του φημισμένου Ελληνικού τσαγιού και του γλυκού μαραθόσπορου.

Θεωρούνται μια από τις κορυφαίες καινοτομικές εκφράσεις δημιουργίας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ανήκοντας στην premium σειρά «Ελιές Καλαμών Gourmet».

Αποτελούν ένα από τα λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων μας, βάσει επιστημονικών ερευνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και πολλαπλών βραβεύσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας.

Παράλληλα, οι ελιές υψηλής ποιότητας Πινελιές είναι απόλυτα φυσικές επιτραπέζιες ελιές, με ιδιαίτερα μοναδική γεύση και νοστιμιά, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι επιτραπέζιες ελιές με ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Συνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση ελιάς Καλαμών με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού αλλά και με ένα μοναδικό πάντρεμα των γήινων γεύσεων.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι επιτραπέζιες ελιές Πινελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελούν μια εμπειρία μοναδικής γεύσης υψηλής ποιότητας, αναγνωρισμένης πλέον παγκοσμίως σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ελιών ανά τον κόσμο.

Η μεθοδολογία παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate ελιές.

Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης, με ταυτόχρονη τριπλή ποιοτική διαλογή πρίν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών.

Σημαντική επίδραση στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

πινελιές ελιές καλαμών με ούζο gourmet φυσικές ελληνικές premiumΟι επιτραπέζιες gourmet ελιές Καλαμών Πινελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές, και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά μαυρισμένες, όπως οι συνηθισμένες ελιές της αγοράς. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Μια επίσης σημαντική διαφορά είναι ότι στις gourmet ελιές Πινελιές, η περιεκτικότητα σε αλάτι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών, σε ποσοστό κάτω του 50% του μέσου όρου του αλατιού που περιέχουν οι ελιές που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση καυστικού νατρίου, γλυκονικού σιδήρου ή άλλων χημικών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Κατά συνέπεια, οι gourmet ελιές Πινελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου έχουν διατροφική αξία, πέρα από τα χαρακτηριστικά της ανώτερης γεύσης και των συνδυασμών τους.

Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» gourmet αμιγώς Ελληνικό τρόφιμο, με υπέροχα φυσικά αρώματα, που ταξιδεύει την γαστρονομική Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, μέσω της παγκόσμιας καινοτομίας στη γεύση.

Η μοναδικότητα στην ταυτότητα της premium σειράς «ελιές Καλαμών gourmet» και ειδικότερα των ελιών Πινελιές, ελιές Καλαμών με ούζο, ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, που είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Οι gourmet ελιές Πινελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου ανήκουν γευσιγνωστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές», έχουν πολλά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν άρτια γευστική προσωπικότητα, σωστή ωρίμανση φρουτώδους αρώματος ελιάς, εύσαρκες με ομοιομορφία μεγεθών, χαμηλή αλατοπεριεκτικότητα, με σωστή σκληρότητα και κρουστή τραγανότητα.

Τη γευστική παλέτα των ελιών Πινελιές συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική σύσταση, οι πολύπλευρες πικάντικες νότες στην γεύση, η δροσερή φρεσκάδα και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

πινελιές ελιές καλαμών με ούζο gourmet φυσικές ελληνικές premiumΗ ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη επίγευση, στην οποία συμβάλουν αρμονικά τα συστατικά που τις συνοδεύουν, με κυρίαρχο το ούζο, το ξύδι και το λεμόνι, το τσάι και το μαραθόσπορο, μαζί με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες μας.

Ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και η αναλογία τους σε όλα τα στάδια παραγωγής των ελιών Πινελιές, αποτελεί μια καινοτομία, ένα γευστικό «μυστικό» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Το τσάι, το Ελληνικό τσάι, που συγκαταλέγεται στα βότανα με τον διεθνή όρο fine herb, συμπληρώνεται από το χαρισματικό γλυκό μαραθόσπορο, για να τα αγκαλιάσουν οι ανθισμένες νότες του λεμονιού, του αρωματικού ξυδιού αλλά και του άθερμου βιολογικού ελαιολάδου παραγωγής μας.

Τον τελικό ευφάνταστο χαρακτήρα στις ελιές Πινελιές προσδίδει το γλυκανισάτο ούζο, το Ελληνικό ούζο, που παράγεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της απόσταξης στην Ελλάδα.

Οι ελιές gourmet Πινελιές με ούζο, είναι πραγματικά μια πρωτότυπη Ελληνική δημιουργία των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ένα θαλασσινό «ταξίδι» γεύσεων και αναμνήσεων, που συνοδεύουν με τα αρώματα τους την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Για αυτή την ιδιαίτερη γεύση και υψηλή ποιότητα, οι φυσικές επιτραπέζιες ελιές Πινελιές έχουν βραβευτεί σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών.

Κυρίαρχη θέση έχουν οι επαναλαμβανόμενες διακρίσεις τους, στο φημισμένο διαγωνισμό Great Taste Awards στο Λονδίνο. Ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός Great Taste Awards βραβεύει τα ποιοτικότερα προϊόντα του κόσμου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα και έχει χαρακτηριστεί ως τα «Όσκαρ της γεύσης», ενώ τα βραβεία με τα χρυσά αστέρια του διαγωνισμού, ισοδυναμούν με τα αστέρια Michelin των βραβευμένων εστιατορίων.

Οι ελιές gourmet Πινελιές έχουν τιμηθεί με βραβείο χρυσού αστεριού και στις τρείς συμμετοχές τους στα Great Taste Awards Λονδίνο, το 2015, το 2018 και το 2020.

πινελιές ελιές καλαμών με ούζο gourmet φυσικές ελληνικές premiumΟι 500 και πλέον κριτές γευσιγνώστες των Great Taste Awards, δήλωσαν για τις gourmet ελιές Πινελιές: «Πολύ ασυνήθιστη καινοτομία που την απολαύσαμε. Οι ελιές είναι καλής ποιότητας και το ούζο διαπερνά τον καρπό μέχρι την τελευταία σταγόνα. Ο γλυκάνισος λειτουργεί πολύ κολακευτικά και συνολικά τις λατρέψαμε!».

Οι ελιές gourmet Πινελιές έχουν διακριθεί και σε άλλους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας από ειδικούς κριτές και κατά συνέπεια, κατατάσσονται στην ελίτ των gourmet τροφίμων.

Έχουν εντυπωσιάσει τους ειδικούς της γαστρονομίας σε gourmet φαγητά, ιδιαίτερα γλυκά και εξειδικευμένα ποτά, πολλών Ελλήνων και ξένων chef με φίνες γεύσεις στην μαγειρική τους, pastry chef στην ζαχαροπλαστική τους αλλά και bartenders. Οι gourmet ελιές Πινελιές είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους ,υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «Ελιές Καλαμών gourmet» με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι αποκλειστικά η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα τους αποκλειστικά για το εσωτερικό περιεχόμενο, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Ελιές Καλαμών με Ούζο - Πινελιές Gourmet - Χωρίς παστερίωση

Χωρίς πρόσθετα – Τριπλής χειροποίητης διαλογής - 10μηνης φυσικής ζύμωσης

  • Olymp Awards 2024 GOLD
  • OLYMP AWARDS 2023 GOLD
  • Olymp Taste Awards 2021 GOLD
  • Gta 2020 1 Star Logo
  • Olymp Awards TASTE BRONZE 2019
  • Great Taste Awards 18 1
  • Aristoleo High Phenolic Olives 2017
  • Olymp Awards Taste Silver 2016
  • Great Taste Awards 2015 1 Star