Περιγραφή: Οι εξειδικευμένες επιτραπέζιες πράσινες ελιές «Plus Health Green Olives» ανήκουν στη νέα καινοτόμο σειρά ελιών με τον κατοχυρωμένο τίτλο “Plus Health Olives”.
Η μεγάλη ιδιαιτερότητα τους έγκειται στο ότι προέρχονται από μεμονωμένα τμήματα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συλλέγονται συγκεκριμένη εποχή με χειροποίητη συλλογή αποκλειστικά, είναι απολύτως φυσικής ζύμωσης, χωρίς παστερίωση και δεν επιδέχονται καμία χημική ή θερμική επεξεργασία.
Παρουσιάζουν μια εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα συνολικών φαινολών, που υπερβαίνει κατά πολύ την περιεκτικότητα του μέσου όρου των επιτραπέζιων ελιών, έως και 570 %, φτάνοντας τα 2.150 mg/Kg, εκ των οποίων 1620 mg/Kg υδροξυτυροσόλης και 530 mg/Kg τυροσόλης.
Τα επίπεδα της τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης στις «Plus Health Green Olives» είναι ανώτερα του μέσου όρου των εμπορικών δειγμάτων ελιών (134 και 244 mg / Kg αντίστοιχα) που συμπεριελήφθησαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δημοσιεύθηκε στο J. Agric. Food Chem. 2010, 58, 46–50, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τυροσόλη και η υδροξυτυροσόλη είναι ουσίες στις οποίες έχουν αποδοθεί αντιοξειδωτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.
Υψηλά Φαινολικές Πράσινες Ελιές
Φυσικές - Υψηλής Ποιότητας
Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, από το 1992 έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό Terroir με πιστοποιημένη βιολογική Single Estate ελαιοκαλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.
Ύστερα από προσπάθειες ετών με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (Single Estate), καινοτόμες μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε τις επιτραπέζιες ελιές «Plus Health Green Olives», οι οποίες είναι πράσινες ελιές υψηλής ποιότητας και παρουσιάζουν μια εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα φαινολών, που υπερβαίνει κατά πολύ την περιεκτικότητα του μέσου όρου των επιτραπέζιων ελιών.
Αποτελούν μια από τις δύο κορυφαίες εκδοχές της νέας και καινοτομικής σειράς υψηλά φαινολικών επιτραπέζιων ελιών, των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με την ονομασία «Plus Health Olives».
Είναι, παράλληλα, ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων μας, με μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις φαινολών παγκοσμίως, αλλά και γενικότερα υγειοπροστατευτικών ουσιών, βάσει επιστημονικών ερευνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για την περιεκτικότητα τους σε μικροσυστατικά που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.
Αυτά τα ωφέλιμα μικροσυστατικά που υπάρχουν στις επιτραπέζιες ελιές ονομάζονται φαινόλες και είναι η κύρια κατηγορία αντιοξειδωτικών συστατικών που υπάρχουν στη φύση γενικότερα και ειδικότερα μέσα στα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι φαινόλες στις επιτραπέζιες ελιές είναι βιοδραστικές ουσίες και αποτελούν συστατικά που δεν υπάρχουν στο ελαιόλαδο. Ειδικά στις επιτραπέζιες ελιές υπάρχουν δύο κυρίαρχες φαινόλες, η υδροξυτυροσόλη και η τυροσόλη στη σάρκα της ελιάς και έχουν διαφορετική χημική δομή και διαφορετική φαρμακολογική δράση από τις πολυφαινόλες του ελαιολάδου (δείτε περισσότερα).
Τα επίπεδα της τυροσόλης και της υδροξυτυροσόλης στις πράσινες ελιές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι έως και 570 % ανώτερα του μέσου όρου των εμπορικών δειγμάτων ελιών (134 και 244 mg/kg αντίστοιχα), που συμπεριελήφθησαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δημοσιεύθηκε στο J. Agric. Food Chem. 2010, 58, 46–50.
Είναι γνωστό ότι τρόφιμα που είναι πλούσια σε φαινόλες έχουν μια προστατευτική αντιοξειδωτική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικά στην περίπτωση των επιτραπέζιων ελιών των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου διαπιστώθηκε ότι ο συνδυασμός των φαινολών που υπάρχουν στον καρπό της ελιάς, μαζί με άλλα μικροσυστατικά, έχουν μια ευεργετική επίδραση στα επίπεδα της χοληστερίνης και στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Οι επιτραπέζιες ελιές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου έχουν ήδη συμμετάσχει σε πρωτοπόρες κλινικές μελέτες για την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας, με έμφαση στο λιπιδαιμικό προφίλ εθελοντών και ειδικότερα στον λόγο LDL/HDL χοληστερόλης καθώς και στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος (δείτε περισσότερα).
Παράλληλα οι «Plus Health Green Olives» είναι πράσινες ελιές υψηλής ποιότητας, απόλυτα φυσικές, με μοναδική γεύση και αρώματα και διαθέτουν ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Παράγονται με εξειδικευμένες φυσικές μεθόδους επεξεργασίας, βασισμένες στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού σε όλα τα στάδια.
Η μεθοδολογία παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο Single Estate.
Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους, με ταυτόχρονη ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών.
Σημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους(παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.
Οι υψηλά φαινολικές επιτραπέζιες ελιές «Plus Health Green Olives» των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές, και δεν είναι επεξεργασμένες όπως οι συνηθισμένες ελιές της αγοράς. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως συνηθίζεται.
Μια επίσης σημαντική διαφορά είναι ότι η περιεκτικότητα σε αλάτι βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών.
Στην τελική τους συσκευασία προστίθεται μεγάλη ποσότητα αποκλειστικά υψηλά φαινολικού βιολογικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου των ελαιώνων μας, καθώς και συγκεκριμένη ποσότητα φυσικού ξυδιού μαζί με μια μικρή ποσότητα λεμονιού.
Οι υψηλά φαινολικές ελιές «Plus Health Green Olives» παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση καυστικού νατρίου, γλυκονικού σιδήρου ή άλλων χημικών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών, αλλά και των υγειοπροστατευτικών ουσιών, των φαινολών.
Κατά συνέπεια, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν υψηλά ποσοστά φαινολικών ενώσεων, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» λειτουργικό τρόφιμο με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι υψηλά φαινολικές, πράσινες επιτραπέζιες ελιές «Plus Health Green Olives» των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, βραβεύονται με την υψηλότερη διάκριση στα Aristoleo High Phenolic Table Olives Awards, το διεθνή διαγωνισμό που προσμετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που έχουν οι επιτραπέζιες ελιές.
Πέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η μοναδική ταυτότητα της premium σειράς, «Plus Health Olives» και ειδικότερα των πράσινων ελιών «Plus Health Green Olives», ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, που είναι πολύ υψηλής ποιότητας.
Έχουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν γευστική ταυτότητα, φρουτώδες άρωμα άγουρης ελιάς, ομοιομορφία μεγεθών αν και μικρόκαρπες, χαμηλή παρουσία αλατιού, με ιδανική σκληρότητα και πολύ κρουστή τραγανότητα.
Τη γευστική παλέτα των «Plus Health Green Olives» συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική σύσταση, οι ιδιαίτερες νότες γεύσης και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.
Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη ελαφρά πικρή επίγευση, στην οποία αναγνωρίζουμε το ιδιαίτερα ευχάριστο φυστικοβούτυρο, μια ήπια γεύση ξηρών καρπών και φυσικά την ισορροπημένη πικράδα της άγουρης ελιάς.
Οι υψηλά φαινολικές πράσινες ελιές «Plus Health Green Olives», είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών Ελληνικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους, υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας, αλλά και την επιστημονικά αποδεδειγμένη υψηλή περιεκτικότητα τους σε πολυφαινόλες.
Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «Plus Health Olives» με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα τους αποκλειστικά για το εσωτερικό περιεχόμενο, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding.
Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).
Ελιές Πράσινες με Υψηλές Φαινόλες
Τριπλής χειροποίητης διαλογής - 10μηνης φυσικής ζύμωσης