Φυσικά καλλυντικά και αντιγήρανση. Βαλσαμοαλοιφές ο ισχυρός σύμμαχος της ομορφιάς

 καλλυντικά esthique natural cosmetics
Φυσικά καλλυντικά και αντιγήρανση.
Βαλσαμοαλοιφές ο ισχυρός σύμμαχος της ομορφιάς
 
Άψογα χαρακτηριστικά, αρυτίδωτα πρόσωπα, μεγάλη απώλεια κιλών και άλλες υπερβολές, που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο μέσα από την εικόνα της τέλειας γυναίκας των διαφημίσεων, μπαίνουν κάτω από το φακό της αμφισβήτησης.
 
H υγιής και περιποιημένη γυναίκα είναι στην επικαιρότητα και πλέον μοιάζει πολύ περισσότερο με τις καθημερινές γυναίκες.
 
Είναι σίγουρο πως καμία γυναίκα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την εικόνα μιας τέλειας ύπαρξης (η οποία, εξάλλου, δεν είναι και πραγματική). Κάθε γυναίκα όμως, μπορεί να κάνει μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις στην εμφάνισή της, όχι για να μοιάσει σε κάποιαν άλλη, αλλά για να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό.
 
Εξάλλου δεν χρειάζονται ακραίες αλλαγές για να δείχνετε πιο όμορφες. Αρκεί να αναδείξετε το προσωπικό σας στυλ και να επιλέξετε φυσικά καλλυντικά περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα, αποφεύγοντας τα περιττά χημικά πρόσθετα, τα parabens, τα SLS και πολλά άλλα.
 
Οι ειδικοί δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν ότι η αντιγηραντική προστασίατης επιδερμίδας, η πρόληψη δηλαδή των σημαδιών του χρόνου, είναι μια διαδικασία πολύ πιο εύκολη και σαφώς πιο οικονομική από την καταπολέμησή τους.
 καλλυντικά φυσικά esthique natural cosmetics
 
Όταν κάποτε οι γιαγιάδες μας, μας μιλούσαν για την βαλσαμοαλοιφή και τις «μαγικές» ιδιότητες της εμείς κουνάγαμε το κεφάλι βαριεστημένα και καταφεύγαμε με καμάρι στις πανάκριβες κρέμες του εμπορίου. Και τα χρόνια πέρασαν και οι γιαγιάδες μας βγήκαν σωστές.
 
Η ιστορία των βαλσαμοαλοιφών ξεκινά από τα βάθη της αρχαιότητας και διατρέχει μεγάλους πολιτισμούς. Τα φυσικά καλλυντικά, φτιαγμένα από βότανα και άλλα υλικά της φύσης, χρησιμοποιήθηκαν ανά τους αιώνες για τον καλλωπισμό ανδρών και γυναικών αλλά και για ιατρικούς λόγους.
 
Ένα από τα κυριότερα φυσικά καλλυντικά με θεραπευτικές χρήσεις είναι οι βαλσαμοαλοιφές κεριού με πολύτιμα έλαια, εκχυλίσματα και βιταμίνη Ε
 
Η Βαλσαμοαλοιφή κεριού με πολύτιμα έλαια, εκχυλίσματα και βιταμίνη Ε είναι μια φυσική συνταγή περιποίησης και καλλωπισμού του δέρματος. Οι ιδιότητες της είναι τόσο καλλωπιστικές, όσο και θεραπευτικές. Είναι μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης φτιαγμένη μόνο από φυσικά συστατικά: Βαλσαμέλαιο με αθερμο βιολογικό ελαιόλαδο, κερί μέλισσας, βιταμίνη Ε και πολύτιμα ελαια.
 
Το κύριο συστατικό τους είναι το βαλσαμέλαιο (σπαθόλαδο) γνωστό για τις θεραπευτικές και επουλωτικές του ιδιότητες. 
 
Ο φυσικός τρόπος με τον οποίο παράγεται (φυσικής εξανθοσμίας) του προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ωφελούν την επιδερμίδα ενώ επουλώνει και αποτελεί από την αρχαιότητα τη φυσική λύση σε πολλά δερματολογικά προβλήματα.
 
Ενυδατώνει αποτελεσματικά και φροντίζει για την υγεία της επιδερμίδας, χαρίζοντας λάμψη και ελαστικότητα.
 
Έχει πολλαπλή δράση ενάντια στη ξηροδερμία, τα εγκαύματα, τις σκληρύνσεις δέρματος (φτέρνες - κάλοι), βοηθά στη πρόληψη των ραγάδων ενώ διαθέτει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και ενδείκνυται στην αντιμετώπιση μυκητιάσεων.
 
Το κερί είναι ένα καταπληκτικό συστατικό. Πρόκειται για ένα εντελώς φυσικό προϊόν, το οποίο μαλακώνει την επιδερμίδα και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και για ευαίσθητο δέρμα.
 
Επίσης έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αποτελεί ασπίδα προστασίας έναντι της περιβαλλοντικής ρύπανσης.
 
Καθώς το κερί της μέλισσας είναι ιδιαίτερα ενυδατικό και επουλωτικό, προσφέρει στο δέρμα την απαραίτητη υγρασία, που χάνεται με την πάροδο των χρόνων και προκαλεί έτσι την αφυδάτωση του δέρματος και τη δημιουργία ρυτίδων. Επίσης, η επουλωτική του δράση λειαίνει τα σημάδια του χρόνου και προσδίδει στην επιδερμίδα τη χαμένη της λάμψη.
 
Τα πολύτιμα έλαια βοηθούν την επιδερμίδα, καθώς σαν φυσικές θεραπευτικές ουσίες, έχουν αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Δρουν ως φυσικά φάρμακα χωρίς τις παρενέργειες των χημικών.
 
Η προσθήκη τους στις βαλσαμοαλοιφές κεριού μεγενθύνει τις ιδιότητες των αλοιφών και προσδίδει υπέροχα αρώματα.
 
Τα πολύτιμα έλαια και τα εκχυλίσματα που περιέχονται και χαρακτηρίζουν τις βαλσαμοαλοιφές είναι η λεβάντα, το γιασεμί, το τριαντάφυλλο, το μήλο, το πορτοκάλι, το μέλι, το λεμόνι, τα φύλλα ελιάς, τα φύλλα καρυδιάς, το ρόδικαθώς συμπληρώνουν την δράση της βιταμίνης Ε
 
 
Βαλσαμοαλοιφές κεριού, πιστοποιημένες και δερματολογικά ελεγμένες, βρήκαμε στο www.bioarmonia.gr