Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: Διακρίθηκαν με 11 βραβεία σε διαγωνισμό της Αργεντινής

OLIVINUS 2023 Record Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ελαιόλαδο Grand Prestige Gold

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, διακρίθηκαν σε διεθνές επίπεδο, με 11 βραβεία σε 11 συμμετοχές των βιολογικών ελαιολάδων, στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου “Olivinus International Olive Oil Competition 2023” της Αργεντινής, τον τελευταίο αναγνωρισμένο παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδων για την χρονιά του 2023.

Να σημειωθεί ότι ο διεθνής διαγωνισμός “OLIVINUS International Competition 2023” πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής, από τις 9 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, με συμμετοχές εκατοντάδων ελαιολάδων από 197 εταιρείες, από 19 χώρες του κόσμου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, πράγμα που αποδεικνύεται από την υψηλή βαθμολογία 9 / 10 που του έχει δοθεί από την διεθνή κατάταξη EVOO World Ranking.

Εν τω μεταξύ η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον εν λόγω διαγωνισμό γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από 29 ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους. Ενώ αποτελεί τον νούμερο 1 διεθνή διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι προκύπτει μεγαλύτερη δυσκολία και από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με του υπόλοιπου κόσμου που είναι περίπου 1 (ενός) έτους από την παραγωγή τους.

Τα 11 μεγάλα διεθνή βραβεία προήλθαν από 11 συμμετοχές ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Αργεντινή, σημείωσαν ποσοστό επιτυχίας 100% και συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα να τιμηθούν τρία (3) ελαιόλαδα με Grand Prestige Gold, πέντε (5) ελαιόλαδα με Prestige Gold και τρία (3) ελαιόλαδα με Gold βραβεία.

Αναλυτικά οι 11 χρυσές βραβεύσεις για τους ελληνικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι:GRAND PRESTIGE GOLD AWARD, MASTERPIECE Blend evoo, OLEOASTRON Gourmet evoo, TREASURE Blend evoo, PRESTIGE GOLD AWARD, SYLLEKTIKON Gourmet evoo, MAJESTIC Blend evoo, GEMSTONE Blend evoo, Flavored Gourmet Enigma, ENSTAGMA Saffron & Sage, GOLD AWARD, AGOURELAIO Early Harvest Organic evoo, ENSTAGMA Saffron, PLUS HEALTH & Multivarietal Blue.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι έντεκα αυτές βραβεύσεις, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 802 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αριθμό που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).

Πηγή: sbctv.gr