Αγουρέλαιο - Άθερμο Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

ΠεριγραφήΤο άθερμο βιολογικό Αγουρέλαιο είναι σίγουρα ένα μεγάλο δώρο της Φύσης, γνωστό για τις ιδιότητες στην διατροφή του ανθρώπου από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι Αρχαίοι Έλληνες το αποκαλούσαν ωμοτριβές ή ομφάκιο, ενώ σήμερα οι Ευρωπαίοι θεωρούν το Αγουρέλαιο ένα premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πολύ υψηλής ποιότητας.

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ως terroir είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα που επίσημα τυποποίησαν άθερμο βιολογικό Αγουρέλαιο single estate, μονοποικιλιακό, πρώιμης συγκομιδής, πολύ χαμηλής οξύτητας και ψυχρής εξαγωγής.

Συμμετέχει στην τριετή Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής με τίτλο "Feeding America's Bravest", που διενεργεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας Harvard T.H. Chan του πανεπιστημίου Harvard της Αμερικής.

Πολυβραβευμένο παγκοσμίως, έντονα φρουτώδες με χαρακτηριστικούς δείκτες πικρού και πικάντικου, με υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών κατατάσσεται στα βιολειτουργικά ελαιόλαδα με ισχυρισμό υγείας . 

 

Υψηλά Φαινολικό Βιολογικό Αγουρέλαιο

Πρώιμης Συγκομιδής - Εξαιρετικό Παρθένο

Στην Σπάρτη Λακωνίας και στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από το 1992 έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό terroir πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, με καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση βάσει των Ελληνικών και διεθνών προτύπων.

Στο terroir ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αντιμετωπίζουμε την ελαιοπαραγωγή ως ποιοτική πράξη, συνδυάζοντας τις καλύτερες περιβαλλοντικές πρακτικές και τη διατήρηση των φυσικών πόρων. Σεβόμενοι την μακραίωνη παράδοση του τόπου αλλά και την φροντίδα του οικοσυστήματος, συμβάλλοντας έτσι σε ένα υψηλό επίπεδο βιοποικιλότητας.

Αγουρέλαιο εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άγουρο Λάδι Πρωτόλαδο Πρώιμης ΣυγκομιδήςΜετά από προσπάθειες αρκετών ετών οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου και από το 1992 ως terroir, είναι οι πρώτοι ελαιοπαραγωγοί στην Ελλάδα που επίσημα τυποποίησαν άθερμο βιολογικό Αγουρέλαιο single estate, μονοποικιλιακό, πρώιμης συγκομιδής, πολύ χαμηλής οξύτητας και ψυχρής εξαγωγής.

Με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate),καινοτομικές μεθόδους, συνδυασμένες με την παράδοση του τόπου αλλά και με επιστημονική γνώση, κυκλοφόρησε το άθερμο βιολογικό Αγουρέλαιο μας, που έχει διακριθεί στους εγκυρότερους διαγωνισμούς του κόσμου αποσπώντας πολλά διεθνή βραβεία, με κορύφωση τις κατατάξεις του ως Evoo of the Year 2019 και 2021, καθώς και στα TOP 100 καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα του κόσμου για το 2019 και το 2021.

Το άθερμο βιολογικό Αγουρέλαιο πρώιμης συγκομιδής των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι ένα άθερμο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με ελιές σε άγουρο στάδιο ωρίμανσης, με έντονα και ιδιαίτερα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας.

Διαφέρει από πολλά αγουρέλαια που κυκλοφορούν γιατί η μεθοδολογία παραγωγής του ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζεται με τον διεθνή όρο single estate βιολογικό ελαιόλαδο. Υπάρχει απόλυτη διαχείριση του εντελώς άγουρου ελαιόκαρπου κατά την χειροποίητη συλλογή, με ταυτόχρονη ποιοτική του διαλογή πριν την ελαιοποίηση, που γίνεται σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών.

Το άθερμο βιολογικό Αγουρέλαιο Premium, παράγεται συνήθως στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, με εντελώς ψυχρή εξαγωγή ελάχιστων ωρών από την συγκομιδή του, στους 18 - 20 °C και κατά συνέπεια είναι ένα άθερμο άγουρο λάδι που απαιτεί διπλάσια και πολλές φορές τριπλάσια ποσότητα πράσινων ελιών για την παραγωγή του.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώιμου πιστοποιημένου βιολογικού Αγουρέλαιου, είναι η εξόχως χαμηλή οξύτητα (κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 0,1 % και 0,2 %) που το κατατάσσει όχι απλά στα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα αλλά στην νέα κατηγορία που δημιουργείται σταδιακά των extrissima premium, με άριστους δείκτες χημικών αναλύσεων.

Παράλληλα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και στερόλες, καθώς και ένα πολύ υψηλό επίπεδο πολυφαινολών, κυρίως ελαιοκανθάλης, που το χαρακτηρίζουν ως ένα κυρίαρχο βιολειτουργικό φαινολικό ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας βάσει του Ευρωπαϊκού κανονισμού (E.U. Health Claim 432/2012). Βραβεύεται κάθε χρόνο από το World Olive Center for Health για την υψηλή περιεκτικότητα του σε φαινόλες που συνήθως ξεπερνούν από 3 έως 4 φορές τα όρια που έχει θέσει ο κανονισμός της Ε.Ε.

Αγουρέλαιο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άγουρο Λάδι Πρωτόλαδο Πρώιμης ΣυγκομιδήςΤο άθερμο βιολογικό Αγουρέλαιο συμμετέχει στην τιμητική για εμάς, τριετή έρευνα «Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής» λόγω της μεγάλης υγειοπροστατευτικής του αξίας, που πραγματοποιείται από το πανεπιστήμιο του Harvard και τη σχολή Δημόσιας Υγείας, στην διατροφή 1000 εθελοντών πυροσβεστών σε 44 πυροσβεστικούς σταθμούς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σκοπός της τριετούς μελέτης του Harvard School of Public Health είναι να αποδείξει ότι αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες, με επιστημονικά αποδεδειγμένο τρόπο, σε ομάδες ανθρώπων που έχουν υψηλό κίνδυνο ασθενειών και κυρίως καρδιακών προσβολών κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, όπως οι πυροσβέστες, ο κίνδυνος αυτός μειώνεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά.

Το άθερμο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο Αγουρέλαιο Premium αποτελεί ένα αγουρέλαιο με υψηλή διατροφική αξία αλλά και μια γαστρονομική απόλαυση. Έχει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεύσεις στο ενεργητικό του, στους εγκυρότερους διεθνείς διαγωνισμούς του κόσμου για την γεύση και την ποιότητα του. Θεωρείται δίκαια ως ένα από τα το πιο πολυβραβευμένα βιολογικά Ελληνικά αγουρέλαια.

Το βιολογικό Αγουρέλαιο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχει εντυπωσιάσει και τους πιο αυστηρούς γνώστες του ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, ενώ χρήζει της εμπιστοσύνης πολλών Ελλήνων και ξένων chef που το εμπιστεύονται σε εξαιρετικές γαστρονομικές δημιουργίες τους. Αυθεντική γεύση της άγουρης πράσινης ελιάς, μυρωδιές της φύσης, πολύπλοκα αρώματα, χαρακτηριστικά που κάνουν το άθερμο βιολογικό Αγουρέλαιο μας ένα πολύτιμο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Ως εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο έχει πολύπλευρη γευσιγνωστική ταυτότητα, με ξεχωριστούς δείκτες φρουτώδους, πικρού και πικάντικου, χαρακτηριστική υψηλή ένταση, πράσινο σμαραγδένιο χρώμα, ιδιαίτερα φρουτώδη χαρακτήρα, με μια παλέτα πολλών φρέσκων αρωμάτων κυρίως φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς, γρασιδιού, άγριων λουλουδιών, πράσινου μήλου και βοτάνων αλλά και αρμονικές νότες τροπικών φρούτων, πικρού ραδικιού και πιπεράτη υφή μπαχαρικών.

Τη γευσιγνωστική παλέτα του βιολογικού άθερμου Αγουρέλαιου των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου συμπληρώνει η φρεσκάδα των λουλουδιών του αγρού που δηλώνεται από την έντονη μακρά επίγευση συνδυασμένη με την πολυπλοκότητα ξηρών καρπών, αφήνοντας μια ευχάριστη πικάντικη αίσθηση γεύσης, φέρνοντας στην μνήμη μας αναμνήσεις άλλων και ξεχασμένων εποχών.

Ταυτόχρονα, κατατάχθηκε βάσει της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων EVOOWR για το 2023 στα TOP 20 καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέϊκης ποικιλίας του κόσμου, καθώς και στα «Ελαιόλαδα της Χρονιάς 2023» (EVOOS of THE YEAR 2023), ανάμεσα σε 21.213 ελαιόλαδα από 37 χώρες.

Το άθερμο εξαιρετικό παρθένο βιολογικό Αγουρέλαιο έχει μέσα του το επίμονο όραμα μας από το 1992, την ανάδειξη της πολύ υψηλής ποιότητας στο χώρο της βιολογικής ελαιοκομίας, ανήκοντας στην κατηγορία των bio functional foods. Ως single estate και terroir βιολογικό Αγουρέλαιο των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ), ενώ διατίθεται μόνο με την διαδικασία της φυσικής καθίζησης (αφιλτράριστο).

Αγουρέλαιο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο - Premium - Ψυχρής εξαγωγής

Χωρίς φιλτράρισμα - Φυσικής καθίζησης 4 μηνών

  • TerraOlivo 2024 Grand Prestige Gold
  • OLYMPIA HIGH PHENOLIC GOLD AWARD 2024
  • CANADA IOOC 2024 PLATINUM AWARD
  • ARISTOLEO HIGH PHENOLIC 2024 DOUBLE GOLD
  • JOOP 2024 GOLD MEDAL AWARD
  • LONDON IOOC 2024 PLATINUM AWARD
  • EVO IOOC 2024 GOLD AWARD
  • AIPO 2024 GOCCIA D'ORO
  • ANATOLIAN IOOC 2024 GOLD AWARD
  • EVOO OF THE YEAR 2023 EVOOWR
  • OLIVINUS 2023 GOLD AWARD
  • TERRAOLIVO 2023 GOLD
  • CANADA IOOC 2023 PLATINUM AWARD
  • Olympia Health & Nutrition Awards 2023 GOLD AWARD
  • LONDON IOOC 2023 GOLD
  • EVOIOOC 2023 SILVER AWARD
  • BERLIN GOOA 2023 GOLD AWARD
  • AIPO 2023 Silver award
  • JOOP 2023 Gold award
  • Aristoleo High Phenolic Awards 2023 DOUBLE GOLD
  • EVOO OF THE YEAR 2022 EVOOWR
  • OLIVINUS 2022 GOLD
  • TERRAOLIVO 2022 GRAND PRESTIGE GOLD
  • OLYMP TASTE AWARDS SILVER 2022
  • CANADA IOOC 2022 SILVER AWARD
  • LONDON IOOC 2022 SILVER AWARD
  • AIPO 2022 Goccia Di Bronzo Award
  • JOOPRIZE 2022 SILVER
  • Berlin Global Olive Oil awards 2022 SILVER
  • EVOIOOC 2022 SILVER
  • OLYMPIA AWARDS 2022 LOGO
  • AVPA 2022 ARGENT SILVER
  • DUBAI ITA 2022 PLATINUM
  • ANATOLIAN IOOC 2022 SILVER
  • Aristoleo High Phenolic Awards 2022
  • EVOO OF THE YEAR 2021 EVOOWR
  • Olivinus IOOC 2021 Grand Prestige Gold Award
  • Olympia High Phenolic Awards 2021
  • TerraOlivo 2021 Grand Prestige Gold
  • CANADA IOOC 2021 Gold Award
  • London IOOC 2021 Gold Award
  • Athena 2021
  • Anatolian 2021 Silver
  • EVOIOOC 2021
  • Berlin Global Olive Oil awards 2021 elite olive oils
  • EVOOWR EVOO OF THE YEAR 2020
  • OLIVINUS 2020 GRAND PRESTIGE GOLD LOGO
  • Terraolivo 2020 Gold Award
  • London Iooc 2020 Silver
  • Evoiooc 2020 Silver
  • Olympia High Phenolic Olive Oil Awards 2020 Gold
  • Bronze Organic  Berlin Global Olive Oil Awards
  • Evoowr Evoo Of The Year 2019
  • Olivinus Iooc 2019 Campeones
  • OLIVINUS 2019 GRAND PRESTIGE GOLD LOGO
  • Terraolivo 2019 Grand Prestige Gold
  • Evoiooc 2019 Silver Award Olive Oil
  • Nyiooc 2019 Silver Award New York
  • Olympia Award 2019 LOGO BRONZE
  • BIOL 2019 Silver Logo Olive Oil
  • terraolivo-2015 gold award
  • BioPress Top 25
  • Biol2015 Gold Organic
  • Biol 2014 Silver
  • Savantes Logo
  • Bio Hellas Logo
  • LOGO  U