EVO IOOC 2024: 13 Νέες Διεθνείς Διακρίσεις Ελαιολάδων στην Ιταλία

evo iooc 2024 διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδων Ιταλία Σακελλαρόπουλος Παλμί Καλάμπρια

Δεκατρείς (13) μεγάλες βραβεύσεις υψηλού κύρους σημειώθηκαν στην Ιταλία, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον έγκριτο και φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων EVO International Olive Oil Competition 2024.

Η ένατη έκδοση του διαγωνισμού EVOIOOC πραγματοποιήθηκε στην πόλη Παλμί, στην επαρχία Καλάμπρια της Ιταλίας, από 12 έως 15 Μαΐου 2024. Η παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking (EVOOWR), βασισμένη σε αυστηρά διεθνή πρότυπα, έχει κατατάξει τον διαγωνισμό EVOIOOC με την υψηλότερη βαθμολογία παγκοσμίως, με 10/10, ανεβάζοντας τον στην υψηλότερη θέση για την μεγάλη δυσκολία, την εγκυρότητα, την ακεραιότητα και την μεθοδολογία του.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός θεωρείται παγκοσμίως από τους πλέον επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC), αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον EVO IOOC 2024, όπως σε κάθε διεθνή διαγωνισμό αυτού του τόσο υψηλού επιπέδου, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (experts & panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2024 σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Ιταλίας, με 671 ελαιόλαδα από 26 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ιταλία, Τουρκία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Χιλή, Σλοβενία, Τυνησία, Η.Π.Α, Πορτογαλία, Ισραήλ κ.ά. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές και τιμητικές διακρίσεις και συγκεκριμένα :

• Με 1 Finalist, 6 χρυσά και 6 ασημένια βραβεία, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες, από τους ειδικούς και τους κριτές στον EVOIOOC 2024 στην Καλάμπρια της Ιταλίας.

Ειδικότερα, οι δεκατρείς (13) μεγάλες αυτές βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι

ARMONIA Monovarietal - Finalist

ARMONIA Monovarietal - Χρυσό Βραβείο

AGOURELAIO Early Harvest - Χρυσό Βραβείο

PLUS HEALTH Green evoo - Χρυσό Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χρυσό Βραβείο

MASTERPIECE Blend evooΧρυσό Βραβείο

Flavored Gourmet Enigma - Χρυσό Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

TREASURE Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

FYLLIKON First Harvest - Ασημένιο Βραβείο


ENSTAGMA Saffrοn evoo - Ασημένιο Βραβείο

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Ασημένιο Βραβείο

PLUS HEALTH Blue evoo - Ασημένιο Βραβείο

evo iooc 2024 διαγωνισμός καλύτερο ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο ΑΡΜΟΝΙΑ

Οι ιδιαίτερα υψηλές και τιμητικές αυτές βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Ιταλία αποτελούν ένα πολύ σημαντικό Ελληνικό και Σπαρτιατικό επίτευγμα, σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς παγκοσμίως με την σπάνια βαθμολογία κατάταξης διαγωνισμού 10 / 10, τον οποίο παρακολουθεί όλος ο ελαιοκομικός κόσμος κάθε χρόνο, με πολύ μεγάλη προσοχή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι ο μοναδικός ελαιοπαραγωγός στην ιστορία του διαγωνισμού της Ιταλίας που έχει πετύχει τόσο μεγάλο αριθμό διακρίσεων στον EVO International Olive Oil Competition για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές, 2021, 2022, 2023 και 2024.

Οι δεκατρείς (13) εξαιρετικές αυτές βραβεύσεις συμπληρώνουν τα 891 διεθνή βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έναν μοναδικό αριθμό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ διεθνών βραβείων για ελαιοπαραγωγό (Single Estate – Terroir).


evoiooc Ιταλία 2024 διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδων βραβεύσεις Σακελλαρόπουλος 891