TerraOlivo IOOC 2024: 12 Νέες Κορυφαίες Βραβεύσεις Ελαιολάδων

TERRAOLIVO 2024 Record Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ελαιόλαδο Grand Prestige Gold

Μεγάλη επιτυχία σε διεθνές επίπεδο για την Ελλάδα, με το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας του 100 % και με 12 βραβεύσεις σε 12 συμμετοχές ελαιολάδων των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου TERRAOLIVO International Olive Oil Competition 2024.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός για το 2024, λόγω των γνωστών συνθηκών που επικρατούν στο Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και στην πόλη της Λάρνακας, από 15 έως 21 Ιουνίου 2024.

Διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων, εφαρμόζοντας standards αξιολόγησης σύμφωνα με τις μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Λόγω του πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας κατατάσσεται ως ο Νο.1 διαγωνισμός της Ασιατικής ηπείρου αλλά και στην τριάδα των μεγαλύτερων διαγωνισμών του κόσμου, με την πολύ υψηλή βαθμολογία 9 / 10, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking (EVOOWR).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον TERRAOLIVO IOOC 2024 πραγματοποιήθηκε από 30 και πλέον ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (olive oil expert & panel tasters) διεθνούς κύρους, από πολλές χώρες του κόσμου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

O πολύ υψηλός βαθμός δυσκολίας του διαγωνισμού συμπληρώνεται από τον πολύ μεγάλο παγκόσμιο συναγωνισμό και από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, που για το 2024 ξεπέρασε τα 500 ελαιόλαδα, προερχόμενα από πάρα πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τυνησία, η Τουρκία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ, η Αργεντινή, η Γαλλία, η Χιλή, το Μαρόκο, οι ΗΠΑ, η Ουρουγουάη, το Περού, η Κροατία, η Βραζιλία κλπ.

Τα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στον διεθνή διαγωνισμό TERRAOLIVO International Olive Oil Competition 2024, βραβεύθηκαν με 11 Grand Prestige Gold και 1 Prestige Gold βραβεία, σημειώνοντας έναν απόλυτο αριθμό βράβευσης, με 12 στα 12 και ποσοστό 100%.

Συγκεκριμένα, τα βραβευμένα ελαιόλαδα είναι:


FYLLIKON Βιολογικό Πρωτέλαιο  Grand Prestige Gold

AGOURELAIO Early Harvest  Grand Prestige Gold

PLUS HEALTH GREEN evoo  Grand Prestige Gold

ARMONIA Βιολογικό  Grand Prestige Gold

PLUS HEALTH BLUE evoo  Grand Prestige Gold

Flavored Gourmet Enigma  Grand Prestige Gold

 MASTERPIECE Blend evoo  Grand Prestige Gold

OLEOASTRON Gourmet Evoo  Grand Prestige Gold

TREASURE Blend evoo  Grand Prestige Gold


SYLLEKTIKON Gourmet evoo  Grand Prestige Gold

MAJESTIC Blend evoo  Grand Prestige Gold

GEMSTONE Blend evoo  Prestige Gold

 TerraOlivo 2024 Plus Health Green Finalist Best International Greek EVOO

Αποτελεί μια αξιόλογα μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, η επιβράβευση που σημειώθηκε στον έγκριτο διεθνή διαγωνισμό TERRAOLIVO IOOC 2024, σε ένα διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας με αυτές τις δώδεκα (12) υψηλού επιπέδου βραβεύσεις.

Η εξαιρετική αυτή επιβράβευση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι διεθνούς κύρους και ταυτόχρονα σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, και τον τόπο μας, τη Σπάρτη Λακωνίας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου με τα εκπληκτικά αποτελέσματα στον TERRAOLIVO IOOC 2024 για το 2024, συμπληρώνουν πλέον το μοναδικό αριθμό των 993 διεθνών βραβεύσεων σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα εξελισσόμενο παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό (Single Estate & Terroir organic producer).

993 βραβεύσεις ελαιολάδων ελιών Σακελλαρόπουλος ελαιώνες βιολογικά Ελλάδα Σπάρτη Λακωνία